Tel: 690-998-102, 690-998-101
Email: biuro@offarchitekci.com.pl

Nova Baltika Apartments w Kołobrzegu 2020r

Nova Baltika Apartments w Kołobrzegu 2020r

Nova Baltika Apartments w Kołobrzegu 2020r

Nova Baltika Apartments w Kołobrzegu 2020r

Nova Baltika Apartments w Kołobrzegu 2020r

Nova Baltika Apartments w Kołobrzegu 2020r

Dane:

LOKALIZACJA: ul. Artyleryjska, Kołobrzeg

INWESTOR: Nova Baltika Apartments Sp z o.o. Sp.K.

POWIERZCHNIA UŻYTKOWA BUDYNKU A: 2928,09m² + 1347,56m² garaż podziemny

POWIERZCHNIA PUM BUDYNKU A: 2565,64m²

POWIERZCHNIA UŻYTKOWA BUDYNKU B: 4545,66m² + 1468,36m² garaż podziemny

POWIERZCHNIA PUM BUDYNKU B: 3957,82m²

DATA PROJEKTU: 2020

DATA REALIZACJI: -

Opis:

Projekt zespołu mieszkaniowego złożonego z dwóch pięciokondygnacyjnych budynków wielorodzinnych wraz z parkingami podziemnymi położonego w Kołobrzegu przy ulicy Artyleryjskiej. Budynki nie są zlokalizowane w bezpośrednim sąsiedztwie linii brzegowej morza, jednak w zamyśle służyć mają zarówno jako mieszkania dla stałych mieszkańców miasta jak i na czasowy wynajem wakacyjny. Budynki z mieszkaniami jedno i dwupokojowymi o powierzchniach od 27m² do 44m² posiadają modułowy charakter dzięki czemu istnieje możliwość łączenia modułów ze sobą i stworzenia większych mieszkań. Mieszkania w wersji podstawowej posiadają pokoje z aneksami kuchennymi oraz łazienkę oraz (w mieszkaniach dwupokojowych) sypialnię. Mieszkania dwupokojowe wyposażone zostały w balkony, natomiast jednopokojowe studia posiadają duże okna typu porte-fenetre. Dla mieszkań położonych na parterze zaprojektowano małe ogródki prywatne z tarasami, oddzielone od siebie pergolami.

Dzięki niemalże prostopadłemu układowi obu budynków względem siebie wytworzono dużą wewnętrzną strefę zieloną. Teren wspólny zespołu mieszkaniowego wyposażony jest w plac zabaw dla dzieci oraz strefę rekreacyjną dla mieszkańców w której wprowadzone zostaną nasadzenia drzew oraz niska zieleń w postaci kwitnących krzewów i ozdobnych traw. Forma budynków jest prosta, z wyróżnieniem naroży w postaci dużych narożnych balkonów. Parter budynków został odcięty ciemnym tynkiem ze żłobieniami imitującymi podział na płyty elewacyjne. Wyższe kondygnacje wykończone są jasnym tynkiem z fragmentami wykończonymi panelami drewnopodobnymi. Metalowe balustrady balkonów nawiązują kolorem do przyziemia budynków i wprowadzają nieco industrialny charakter dzielnicy w której usytuowany jest cały zespół mieszkaniowy.